لیست اختراعات حسن احمدي گاوليقي
ساخت غشاي پليمري شبكه تركيبي به وسيله پلي وينيل دي ان فلورايد و نانوذرات سيليكا با استفاده از روش خشك- مرطوب به منظور تغليظ اسيد¬هاي چرب امگا 3 بلند زنجير خلاصه توصيف: در سال¬هاي اخير روش¬هاي مختلفي به منظور تغليظ اسيد¬هاي چرب امگا 3 از روغن ماهي مورد بررسي قرار گرفتند. اما فقط تعداد كمي از آنها براي توليد در مقياس صنعتي مناسب بوده و در اكثر روش¬هاي رايج، جداسازي اسيد¬هاي چرب امگا 3 در ساختار تري گليسيريدي انجام نمي¬پذيرد كه اين مسئله سبب بروز مشكلاتي در زمينه جذب روده¬اي و پايداري اكسيداتيو شده و در نهايت كاربرد دارويي و غذايي اسيد¬هاي چرب امگا 3 تغليظ شده را به شدت كاهش مي¬دهد. با توجه به افزايش مداوم قيمت انرژي و توسعه عمليات¬ جداسازي در صنايع مختلف، روش¬هاي جداسازي غشايي از اهميت ويژه¬اي برخوردار گشته¬¬است. از مزاياي اصلي اين روش مي¬توان به كنترل ساده فرآيند، نياز به فضاي عملياتي كمتر، كاهش مصرف انرژي، عدم استفاده از حلال آلي و مواد شيميايي در نمونه غذايي، عدم نياز به عمليات مازاد به منظور جداسازي نمونه تغليظ شده از عامل تغليظ كننده و انجام جداسازي در دماهاي پايين (مناسب تركيبات حساس به حرارت مانند اسيد¬هاي چرب امگا 3) اشاره كرد. امروزه استفاده از انواع پليمرها در ساخت غشاها به دليل ارزان¬تر بودن، شكل¬ دهي مناسب و آسان¬تر بودن ايجاد تغيير در ساختار غشا هنگام ساخت آن، مورد توجه قرار گرفته است. پليمرهاي مختلف بسته به آب¬ دوست و آب گريز بودن از كاربردهاي مختلفي در صنايع غذايي بر¬خوردار هستند. تغيير در ساختار غشا در حين فرآيند ساخت، مي¬تواند بر عملكرد بهتر غشا تاثير گذار باشد. مواردي از قبيل افزودن انواع مواد فعال سطحي و جاذب¬هاي انتخابگر نسبت به يك تركيب خاص، تركيب درصد بسپار در غشاي حاصله، تغيير در اندازه منافذ غشا مي¬توانند فرايند جداسازي غشايي مربوطه را به اهداف مورد نظر نزديك¬تر كنند. به همين دليل روش¬هاي مختلفي در ساخت غشا¬هاي شبكه تركيبي با درصد¬هاي وزني مختلف از نانو ذرات سيليكا به كار گرفته و در نهايت روش خشك- مرطوب (Dry-Wet) و كنترل دماي حمام انعقاد استفاده شد كه توانست نقش قابل توجهي بر عملكرد غشا داشته باشد. نتايج حاصل از جداسازي توسط غشاهاي پليمري شبكه تركيبي پلي وينيل دي ان فلورايد و نانو ذرات متخلخل سيليكا نشان داد كه غشاي شبكه تركيبي حاوي 12 درصد وزني از نانو ذرات سيليكا كه به روش Dry-Wet و در دماي حمام انعقاد صفر درجه سلسيوس ساخته شد توانايي تغليظ اسيد¬هاي چرب امگا 3 را تا 43 درصد وزني از خود نشان داد كه بهترين عملكرد را در بين غشاهاي ساخته شده، دارا بوده است . و اين تغليظ در ساختار طبيعي تري گليسيريدي صورت گرفته و در مقايسه با روش¬هاي تبلور و تقطير مولكولي كه قابليت كاربرد صنعتي را پيدا كرده اند بيشتر مي¬باشد. همچنين به علت تغليظ اسيد¬هاي چرب امگا 3 در فاز ناتراوا و ورود فلزات سنگين به فاز تراوا (به علت كمتر بودن اندازه) با استفاده از اين روش فلزات سنگين تا 80 درصد كاهش يافته است.
اخيراً آنالوگ هاي گوشت (فرمول هاي مشابه گوشت) جهت كاهش اثرات نامطلوب توليد و مصرف گوشت بر محيط زيست و سلامت انسان، به عنوان جايگزين سالم تر و پايدارتر گوشت معرفي شده اند. از آنجايي كه روش هاي تجاري و رايج توليد آنالوگ گوشت از جمله اكستروژن؛ انرژي بر، پر هزينه و نياز به دستگاه هاي پيچيده دارد، اين اختراع امكان استفاده از روش ساده كشيدگي مكانيكي را به عنوان يك رويكرد جديد در توسعه آنالوگ هاي گوشت براي بازار آسيا و جهاني با هزينه كمتر نشان مي دهد. در توليد آنالوگ هاي گوشت گياهي، از سويا و گلوتن گندم به عنوان منبع پروتئيني گياهي رايج استفاده مي شود اما طعم تلخ سويا و اثر آلرژي زايي سويا و منع استفاده گلوتن گندم براي بيماران سلياكي، استفاده از اين دو به ميزان زياد در توسعه آنالوگ هاي گوشت با محدوديت روبرو است، بنابراين اين اختراع پتانسيل توليد آنالوگ هاي گوشت با استفاده از روش كشيدگي مكانيكي از منبع پروتئني جديد لوپين را نشان مي دهد. آنالوگ گوشت گياهي ابداعي حاضر فاقد كلسترول بوده و تأمين كنند ه ي بخشي از پروتئين مورد نياز روزانه افراد جامعه است و مي تواند به عنوان جايگزين گوشت مرغ و قرمز به صورت نيمه آماده يا پخته شده، منجمد يا غير منجمد، با رطوبتي در حد رطوبت گوشت، در ابعاد مختلف يا به شكل گوشت چرخ كرده در انواع محصولات و فرآورده هاي گوشتي ( از جمله همبرگر، برگر و...)، در پخت غذاهاي خانگي به شكل خورشتي، كبابي و سرخ شده به كار برده شود
موارد یافت شده: 2